Archive

You are currently browsing the archives for the Livet category.

Apr

22

Morgonsol

By Sten Niclasson

Så har då den gråaste vinter jag upplevt äntligen fått vika för våren. Sitter och ser på solen som nyss gått upp i öster. Den speglas i vattnet nedanför mittt fönster så att det reflekterande ljuset verkligen sticker i ögonen. Härligt!

En ny ljus dag med nya möjligheter! Med nya vedermödor, sorger och bedrövelser? En dag med nya glädjeämnen?VAD VET VI?

Nov

17

Bruten tystnad

By Sten Niclasson

Bloggen har varit tyst ganska länge.

Tack Bertil och Bengt för era inlägg i våras.

Nu är det november och mörkret är över oss. Trötthetens dimma kämpar med viljan om livsenergin. Är kanske det hela ändå meningslöst? Eller är just den frågan så viktig att den kan motivera oss att fortsätta kämpa.

Jag gick en promenad i skogen i morse- Solen sken och snön låg pudervit på marken. Solljusets reflexer i snön gjorde allt egenartat ljust . Kallt och öde men bländande vackert. På något sätt en aktuell känsla. Vår strävan efter skönhet och perfektion i allt vad gäller livet och konsten ger bara kyla och ödslighet.

Värme, gemenskap och kärlek är oftast en bristvara där skönheten och perfektionen tar vid.

Skulle alltså kärlek vara ful?

Nej, men inte perfekt!

Mar

8

stadsliv

By Sten Niclasson

Torsdag morgon 06.00!

Vilken känsla det är att vakna upp i en stad. Männislorna är i full gång redan den okristliga tid då man är tvungen att flytta bilen för att inte få böter. D.v.s. långt innan man egentliden är redo för ett vaket liv.

Mar

7

vårkänning?

By Sten Niclasson

Sitter i min veranda omgiven av fyra fönster som alla ger direktkontakt med naturen. I öster breder sjön Björken ut sig i vinterskrud. Den snöbeklädda isen håller på att få en grågul ton eftersom värmen i allt snabbare takt förvandlar den hårda ytan till sörja. Över bergen bortom sjön hänger gråa, tunga skyar och träden står kala, tillsynes döda runt om huset. En ganska dyster morgon om det inte vore för ljuden. Ljuden av smältvattnet som rinner från taket och ackompanjerar småfågelorkestern. Sångarna är tillbaka!